Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Japanse grootbloemige kornoelj

De nederlandse naam is Japanse grootbloemige kornoelj, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Japanse grootbloemige kornoelj.

Ben je op zoek naar Cornus kousa 'China Girl'? De Cornus kousa 'China Girl' is ook wel bekend als Japanse grootbloemige kornoelj. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Japanse grootbloemige kornoelj is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus kousa 'China Girl'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Japanse grootbloemige kornoelj Wetenschappelijke naam: Cornus kousa 'China Girl' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!