Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Oostamerikaanse kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Oostamerikaanse kornoelje.

Ben je op zoek naar Cornus florida 'Cherokee Sunset'? De Cornus florida 'Cherokee Sunset' is ook wel bekend als Oostamerikaanse kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Oostamerikaanse kornoelje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus florida 'Cherokee Sunset'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Oostamerikaanse kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus florida 'Cherokee Sunset' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!