Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Caryopteris, familie van de Verbenaceae. De bloemkleur is donkerblauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Halfheester, heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Caryopteris.

Ben je op zoek naar Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue'? De Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' is ook wel bekend als Caryopteris. Deze Verbenaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Caryopteris is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Caryopteris Wetenschappelijke naam: Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' Type plant: Heester
  • Geslacht: Caryopteris Familie: Verbenaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!