Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Trompetbloem, familie van de Bignoniaceae. De bloemkleur is scharlakenrood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Trompetbloem.

Ben je op zoek naar Campsis radicans? De Campsis radicans is ook wel bekend als Trompetbloem. Deze Bignoniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Trompetbloem is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Campsis radicans? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Trompetbloem Wetenschappelijke naam: Campsis radicans Type plant: Heester
  • Geslacht: Campsis Familie: Bignoniaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!