Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Specerijstruik, familie van de Calycanthaceae. De bloemkleur is bruinrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Specerijstruik.

Ben je op zoek naar Calycanthus floridus var. laevigatus? De Calycanthus floridus var. laevigatus is ook wel bekend als Specerijstruik. Deze Calycanthaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Specerijstruik is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Calycanthus floridus var. laevigatus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Specerijstruik Wetenschappelijke naam: Calycanthus floridus var. laevigatus Type plant: Heester
  • Geslacht: Calycanthus Familie: Calycanthaceae Bloemkleur: Bruin, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!