Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Berberis, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Berberis.

Ben je op zoek naar Berberis x frikartii 'Telstar'? De Berberis x frikartii 'Telstar' is ook wel bekend als Berberis. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Berberis is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Berberis x frikartii 'Telstar'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Berberis Wetenschappelijke naam: Berberis x frikartii 'Telstar' Type plant: Heester
  • Geslacht: Berberis Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!