Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Berberis, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Berberis.

Ben je op zoek naar Berberis linearifolia 'Orange King'? De Berberis linearifolia 'Orange King' is ook wel bekend als Berberis. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Berberis is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Berberis linearifolia 'Orange King'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Berberis Wetenschappelijke naam: Berberis linearifolia 'Orange King' Type plant: Heester
  • Geslacht: Berberis Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Oranje, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!