Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amerikaans krentenboompje, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Amerikaans krentenboompje.

Ben je op zoek naar Amelanchier lamarckii? De Amelanchier lamarckii is ook wel bekend als Amerikaans krentenboompje. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 700 centimeter. De Amerikaans krentenboompje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Amelanchier lamarckii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Amerikaans krentenboompje Wetenschappelijke naam: Amelanchier lamarckii Type plant: Heester
  • Geslacht: Amelanchier Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 700 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!