Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse esdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn frisgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Japanse esdoorn.

Ben je op zoek naar Acer palmatum 'Dissectum'? De Acer palmatum 'Dissectum' is ook wel bekend als Japanse esdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Japanse esdoorn is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer palmatum 'Dissectum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Japanse esdoorn Wetenschappelijke naam: Acer palmatum 'Dissectum' Type plant: Heester
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!