Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Montereyden, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur zwak zure tot basische grond (pH = 6 - 9). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Zonder al te veel moeite ook in de lage landen goed te houden. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Montereyden.

Ben je op zoek naar Pinus radiata? De Pinus radiata is ook wel bekend als Montereyden. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Montereyden is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pinus radiata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Montereyden Wetenschappelijke naam: Pinus radiata Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Pinus Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot basisch Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!