Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Balkanden, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Balkanden.

Ben je op zoek naar Pinus peuce? De Pinus peuce is ook wel bekend als Balkanden. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Balkanden is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pinus peuce? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Balkanden Wetenschappelijke naam: Pinus peuce Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Pinus Familie: Pinaceae Bladkleur: Grijs, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!