Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bergden, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur zwak zure tot basische grond (pH = 6 - 9). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Zonder al te veel moeite ook in de lage landen goed te houden. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Bergden.

Ben je op zoek naar Pinus mugo 'Gnom'? De Pinus mugo 'Gnom' is ook wel bekend als Bergden. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Bergden is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pinus mugo 'Gnom'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Bergden Wetenschappelijke naam: Pinus mugo 'Gnom' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Pinus Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot basisch Hoogte in CM: 200
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!