Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Den, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn grauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Den.

Ben je op zoek naar Pinus monophylla? De Pinus monophylla is ook wel bekend als Den. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 700 centimeter. De Den is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pinus monophylla? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Den Wetenschappelijke naam: Pinus monophylla Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Pinus Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 700
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!