Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Den, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur zwak zure tot basische grond (pH = 6 - 9). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Ook in de lage landen te houden. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Den.

Ben je op zoek naar Pinus cembroides? De Pinus cembroides is ook wel bekend als Den. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Den is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pinus cembroides? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Den Wetenschappelijke naam: Pinus cembroides Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Pinus Familie: Pinaceae Bladkleur: Blauw, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot basisch Hoogte in CM: 1000
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!