Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Spar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Spar.

Ben je op zoek naar Picea jezoensis 'Aurea'? De Picea jezoensis 'Aurea' is ook wel bekend als Spar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Spar is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Picea jezoensis 'Aurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Spar Wetenschappelijke naam: Picea jezoensis 'Aurea' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Picea Familie: Pinaceae Bladkleur: Geel, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 1000
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!