Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fijnspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, ook als bodembedekker te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Fijnspar.

Ben je op zoek naar Picea abies 'Tompa'? De Picea abies 'Tompa' is ook wel bekend als Fijnspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Fijnspar is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Picea abies 'Tompa'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Fijnspar Wetenschappelijke naam: Picea abies 'Tompa' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Picea Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!