Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fijnspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Fijnspar.

Ben je op zoek naar Picea abies 'Little Gem'? De Picea abies 'Little Gem' is ook wel bekend als Fijnspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Fijnspar is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Picea abies 'Little Gem'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Fijnspar Wetenschappelijke naam: Picea abies 'Little Gem' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Picea Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!