Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chinese jeneverbes, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn blauwgrijs. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Chinese jeneverbes.

Ben je op zoek naar Juniperus chinensis 'Monarch'? De Juniperus chinensis 'Monarch' is ook wel bekend als Chinese jeneverbes. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Chinese jeneverbes is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Juniperus chinensis 'Monarch'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Chinese jeneverbes Wetenschappelijke naam: Juniperus chinensis 'Monarch' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Juniperus Familie: Cupressaceae Bladkleur: Blauw
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 500
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!