Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse cipres, familie van de Taxodiaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Japanse cipres.

Ben je op zoek naar Cryptomeria japonica 'Compressa'? De Cryptomeria japonica 'Compressa' is ook wel bekend als Japanse cipres. Deze Taxodiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Japanse cipres is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cryptomeria japonica 'Compressa'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Japanse cipres Wetenschappelijke naam: Cryptomeria japonica 'Compressa' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Cryptomeria Familie: Taxodiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 80
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!