Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse cipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn geel. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Japanse cipres.

Ben je op zoek naar Chamaecyparis pisifera 'Sungold'? De Chamaecyparis pisifera 'Sungold' is ook wel bekend als Japanse cipres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Japanse cipres is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis pisifera 'Sungold'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Japanse cipres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis pisifera 'Sungold' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Chamaecyparis Familie: Cupressaceae Bladkleur: Geel
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 300
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!