Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nootka-cipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Nootka-cipres.

Ben je op zoek naar Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula'? De Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' is ook wel bekend als Nootka-cipres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1200 centimeter. De Nootka-cipres is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Nootka-cipres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Chamaecyparis Familie: Cupressaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 1200 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!