Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse zilverspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn glanzend groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Japanse zilverspar.

Ben je op zoek naar Abies veitchii? De Abies veitchii is ook wel bekend als Japanse zilverspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Japanse zilverspar is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Abies veitchii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Japanse zilverspar Wetenschappelijke naam: Abies veitchii Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Abies Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!