Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Algerijnse zilverden, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Algerijnse zilverden.

Ben je op zoek naar Abies numidica? De Abies numidica is ook wel bekend als Algerijnse zilverden. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1500 centimeter. De Algerijnse zilverden is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Abies numidica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Algerijnse zilverden Wetenschappelijke naam: Abies numidica Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Abies Familie: Pinaceae Bladkleur: Grijs, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 1500 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!