Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tibetaanse sierkers, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn lichtgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Tibetaanse sierkers.

Ben je op zoek naar Prunus serrula? De Prunus serrula is ook wel bekend als Tibetaanse sierkers. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 700 centimeter. De Tibetaanse sierkers is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Prunus serrula? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Tibetaanse sierkers Wetenschappelijke naam: Prunus serrula Type plant: Boom
  • Geslacht: Prunus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 700 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!