Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Anna Paulownaboom, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Anna Paulownaboom.

Ben je op zoek naar Paulownia tomentosa? De Paulownia tomentosa is ook wel bekend als Anna Paulownaboom. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1200 centimeter. De Anna Paulownaboom is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Paulownia tomentosa? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Anna Paulownaboom Wetenschappelijke naam: Paulownia tomentosa Type plant: Boom
  • Geslacht: Paulownia Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Lila
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1200 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!