Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Driedoorn, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts zelden onderloopt. Daarnaast is er een voorkeur voor de wat lichtere, doorlatende grondsoorten met een zuurgraad van 5.5 tot 8.0. Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte prima, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Driedoorn.

Ben je op zoek naar Gleditsia triacanthos 'Sunburst'? De Gleditsia triacanthos 'Sunburst' is ook wel bekend als Driedoorn. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Driedoorn is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Gleditsia triacanthos 'Sunburst'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Driedoorn Wetenschappelijke naam: Gleditsia triacanthos 'Sunburst' Type plant: Boom
  • Geslacht: Gleditsia Familie: Fabaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!