Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Trompetboom, familie van de Bignoniaceae. De bloemkleur is wit met geel en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte prima, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Trompetboom.

Ben je op zoek naar Catalpa bignonioides 'Nana'? De Catalpa bignonioides 'Nana' is ook wel bekend als Trompetboom. Deze Bignoniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Trompetboom is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Catalpa bignonioides 'Nana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Trompetboom Wetenschappelijke naam: Catalpa bignonioides 'Nana' Type plant: Boom
  • Geslacht: Catalpa Familie: Bignoniaceae Bloemkleur: Geel, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Neutraal
  • Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!