Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Witte paardenkastanje, familie van de Hippocastanaceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze grote boom is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Witte paardenkastanje.

Ben je op zoek naar Aesculus hippocastanum? De Aesculus hippocastanum is ook wel bekend als Witte paardenkastanje. Deze Hippocastanaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Witte paardenkastanje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aesculus hippocastanum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Witte paardenkastanje Wetenschappelijke naam: Aesculus hippocastanum Type plant: Boom
  • Geslacht: Aesculus Familie: Hippocastanaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 2000 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!