Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone esdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote boom is ca. 2500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gewone esdoorn.

Ben je op zoek naar Acer pseudoplatanus? De Acer pseudoplatanus is ook wel bekend als Gewone esdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2500 centimeter. De Gewone esdoorn is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer pseudoplatanus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gewone esdoorn Wetenschappelijke naam: Acer pseudoplatanus Type plant: Boom
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 2500 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!