Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Noorse esdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Noorse esdoorn.

Ben je op zoek naar Acer platanoides 'Globosum'? De Acer platanoides 'Globosum' is ook wel bekend als Noorse esdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 700 centimeter. De Noorse esdoorn is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer platanoides 'Globosum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Noorse esdoorn Wetenschappelijke naam: Acer platanoides 'Globosum' Type plant: Boom
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 700 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!