Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vederesdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn rose bont. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de halfschaduw, waar het 's zomers niet te warm wordt Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Vederesdoorn.

Ben je op zoek naar Acer negundo 'Flamingo'? De Acer negundo 'Flamingo' is ook wel bekend als Vederesdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1500 centimeter. De Vederesdoorn is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer negundo 'Flamingo'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Vederesdoorn Wetenschappelijke naam: Acer negundo 'Flamingo' Type plant: Boom
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Roze Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 1500 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!