Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Spaanse aak, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn lichtgroen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook voor en heg te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Spaanse aak.

Ben je op zoek naar Acer campestre? De Acer campestre is ook wel bekend als Spaanse aak. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Spaanse aak is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acer campestre? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Spaanse aak Wetenschappelijke naam: Acer campestre Type plant: Boom
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!