Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japans hoefblad, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Japans hoefblad.

Ben je op zoek naar Petasites japonicus? De Petasites japonicus is ook wel bekend als Japans hoefblad. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Japans hoefblad is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Petasites japonicus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Japans hoefblad Wetenschappelijke naam: Petasites japonicus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Petasites Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!