Start Week van de Bij

Start Week van de Bij

Van zondag 2 tot en met zondag 9 juni is het Week van de Bij. Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevestigd op het welzijn van de bijtjes. Ze leveren namelijk een heel grote bijdrage aan onze samenleving!

Zonder bijen zouden wij niet kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's. Maar ook heel wat groenten zouden verleden tijd zijn zonder de bij. Om nog maar te zwijgen over mosterd of zonnebloemolie!

Wist je dat.. er weer heel wat meer bijen en andere nuttige insecten in onze samenleving zouden verschijnen als iedereen min. 1 vierkante meter van zijn tuin zou opofferen en laten verwilderen?

Om de bijen een handje te helpen, bieden we tijdens de Week van de Bij een voordelig pakket aan met zaadjes voor bijenlokkers. Daar worden niet alleen de bijtjes blij van, ook jij kan dan genieten van een prachtige pluktuin! Actie geldig van 2 tot 9 juni. Het pakket is verkrijgbaar in onze beide winkels.

En om ook onze jongste generaties bewust te maken van dit onderwerp, kunnen kinderen gratis zaadbommetjes komen maken op zondag 2 juni. Deze bommetjes kan je in je tuin of in het bos droppen en even later verschijnt er een magnifieke kleurenpracht van wilde bloemetjes! Deze workshop is gratis en doorlopend, tussen 14u en 16u in Massenhoven.

 

Data: , , , , , , en
Vestigingen: Rijmenants Massenhoven, Rijmenants Wuustwezel
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!